Norra Europas största klinik ska ge alla sina patienter BariBuddy

Norra Europas största klinik ska ge alla sina patienter BariBuddy
mars 13, 2018 Joanna Lenner
aleris logga

Från och med senvåren 2018 kommer alla som genomgår en gastric bypass eller gastric sleeve hos Aleris Obesitas i Skåne och Stockholm få 2-årslicenser av appen BariBuddy.

Inom vården satsar man allt mer på digitala verktyg för att underlätta stöd och behandling. Vår vision är att BariBuddy ska vara vårdens förlängda arm för gastric bypass och gastric sleeveopererade, med målet att den ska ingå till alla patienter oavsett var man opererar sig. Appen kommer kunna anpassas efter kliniken eller sjukhusets unika rekommendationer och vara med patienten i dennes vardag.

Aleris Obesitas gör flest operationer i norra Europa – därmed kommer cirka 700-1000 patienter per år få tillgång till appen.

Vad kan BariBuddy göra?

BariBuddy är ett digitalt stödverktyg utvecklat för att underlätta vardagen för patienter som ska eller har genomgått överviktskirurgi. Tanken med appen är att den ska vara klinikernas förlängda arm, där patienten får påminnelser i sin telefon om vad hen ska göra, när det är dags i form av push-notiser. Appen innehåller också recept, frågor och svar, möjlighet att ta tid på sin äthastighet, matdagbok m.m.

Förutom att hjälpa patienten i sin vardag kan appen också generera en rapport som patienten kan maila direkt till sin klinik. Det här är ett bra verktyg för att felsöka när en patient kontaktar kliniken på grund av att hen inte mår bra. Appen hjälper till att felsöka genom att patienten skriver/fotar sin mat, noterar mående, tar tid på sin äthastighet, registrerar antal intagna måltider, vätska och vitaminer.

Tipsa ditt sjukhus eller din klinik så berättar vi mer!

 

BariBuddy app

En användare får påminnelser om att äta  i sin iWatch!

2 Kommentarer

  1. about.me 4 år sedan

    Hurrah! Finally I got a website from where I can in fact obtain valuable data regarding
    my study and knowledge. https://about.me/jimgriffin

  2. Bestcustomessay 4 år sedan

    Draga Vesna, hvala vam sto citate ❤️best custom essay

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*