Nu är pilotversionen av BariBuddy igång!

Nu är pilotversionen av BariBuddy igång!
juni 27, 2017 Joanna Lenner
BariBuddy

För lite mer än ett år sedan började vi fundera kring det som idag är BariBuddy – appen för överviktsopererade.  I början av juni i år fick de första patienterna möjligheten att testa appen i vår pilot som lanserades på Aleris Obesitas som är Sveriges största enhet för överviktskirurgi.

Sedan knappt en månad tillbaka lanserades beta-versionen av appen BariBuddy. Målet är att appen ska släppas för allmänheten under sommaren 2017. Till en början kommer den finnas tillgänglig för Iphone-användare, men vi arbetar med att släppa den även för android.

Appens syfte är att underlätta vardagen för överviktsopererade genom push-notiser som påminner användaren om måltider, vätska, träning, vitaminer och mediciner. I appen finns en receptbank,  en FAQ-del, möjligheten att klocka sin äthastighet, ta selfies, skriva dagbok och följa sin viktkurva.

Vi som ligger bakom appen är Baricol Bariatrics tillsammans med läkaren Carl-Magnus Brodén och dietisten Joanna Lenner som båda arbetar på Sveriges största enhet för överviktskirurgi, Aleris Obesitas i Malmö.

Idag på Instagram kunde vi beskåda hur en av beta-testarna använder appen i sin IWatch! (se bild ovan).

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*