Frequently Asked Questions

Frågor & Svar

Vi svarar på de vanligaste frågorna om BariBuddy -appen för gastric sleeve och gastric bypass-opererade

Appen

 • Jag la in vikten men fel vikt syns i viktkurvan

  Detta kan bero på att du lagt in två vikter på samma datum. Då presenteras ett snittvärde mellan de två vikterna. För att justera detta behöver du gå in i dagboken och radera en av vikterna så syns därefter rätt vikt i viktkurvan.

 • Jag la in fel vikt, hur ändrar jag?

  Om du registrerat en vikt felaktigt kan du gå in i dagboken och ta bort den. Klicka på viktuppdateringen i dagboken och radera.

 • Mina påminnelser slutar att komma?

  Tanken är att man ska agera på påminnelserna. Det vill säga, klicka på dem när man får dem för att aktiviteten ska registreras i appen. Om man inte gör det slutar de efter en tid att komma (förutom påminnelserna om att ta sina vitaminer).  För att få tillbaka dem igen behöver du gå in under profil, dagsschema och återställ – sedan ska de komma igång igen.

 • Appen fungerar inte som den ska, hur gör jag?

  Gå in i profilvyn högst upp i det högra hörnet. Scrolla ner till ”rapportera ett problem”. Beskriv vad du har problem med, om du har iPhone eller Android, vilken version du har av appen (står längst nere på profilsidan med ljusgrå text), samt vilken version du har i telefonen (finns under inställningar och ”allmänt”).

   

 • Hur ändrar jag tider för påminnelser i appen?

  Genom att trycka på profilknappen högst upp i de högra hörnet, och sedan välja ”dagsschema” får du upp dagens påminnelser. Genom att klicka på respektive påminnelse kan du enkelt ändra tiden.

 • Hur lägger jag in min vikt i BariBuddy?

  Du lägger in din startvikt i profilvyn i appen, därefter uppdaterar du nuvarande vikt genom att trycka på plusset och vilja vikt. På så sätt visar BariBuddy din viktkurva efter din magsäcksoperation.

 • Vem har utvecklat BariBuddy?

  Bakom appen står Carl-Magnus Brodén som är läkare och Joanna Lenner som är dietist. Båda arbetar på Sveriges största klinik inom överviktskirurgi där man utför cirka 700-1000 överviktsoperationer varje år. De har utvecklat appen tillsammans med företaget Baricol Bariatrics som utformar skräddarsydda produkter och tjänster för personer som genomgått en överviktsoperation.  Läs mer om oss!

 • Vilka språk finns BariBuddy på?

  I dagsläget på svenska, engelska och arabiska. Utvecklingsplanerna är att BariBuddy ska finnas tillgänglig på ännu flera språk.

 • Varför ska jag ladda ner BariBuddy?

  Baribuddy kommer att vara din Buddy från dag ett. Appen kommer att hjälpa dig med dina förberedelser inför din viktoperation och med förloppet efter. Oavsett om du står inför en operation, är nyopererad eller om det var längesen du opererades. Appen påminner dig om vätska, vitaminer och måltider. Den följer din viktutveckling, klockar din äthastighet och ger dig recept och svar på dina vanligaste frågor. Genom detta stöd kommer du öka din trygghetskänsla och optimera dina resultat eftersom ju bättre du följer riktlinjerna efter din operation ju bättre kommer du och framförallt din kropp att må.

 • Vad kostar BariBuddy?

  Appen är från augusti 2019 kostnadsfri.

 • Finns BariBuddy för både iPhone och Android?

  Ja! Sedan slutet av maj 2018 finns BariBuddy för både iPhone och Android.