Om oss – BariBuddy app

Vår berättelse

 

Vi på Baricol Bariatrics arbetar med stödverktyg och innovativa lösningar för överviktsopererade patienter.  I detta arbete kände vi att vi ville göra något mer för överviktsopererade, vi kontaktade då läkaren Carl-Magnus Brodén och dietisten Joanna Lenner som då arbetade på Sveriges största klinik inom detta område. Kort därefter togs appen BariBuddy fram, med syfte att underlätta livet för överviktsviktsopererade både inför och efter operationen.

Anledningen till namnet BariBuddy syftar såklart till bariatric men framförallt till att appen ska vara din buddy. Vi har valt att skippa kaloriräknare då tanken efter operationen är att du ALDRIG mer ska banta igen. Skönt eller hur? Och det är här appen kommer in. Den kommer att hjälpa dig med dina rutiner för att må så bra som möjligt långsiktigt. Utan förbud eller pekpinnar.

När Joanna, Carl-Magnus och många av deras kollegor i branschen möter viktopererade patienter är det primära för dem att underlätta, peppa och lyfta sina patienter. Vår förhoppning är att appen också ska genomsyras av detta.

 

BariBuddy idag!

Idag drivs appen av Baricol Bariatrics med stöd av läkare, dietister och psykolog.